A magyarországi bejövő számlakezeléssel kapcsolatos országos kutatás eredményei (2023.június)

Cégünk a bejövő számlák kezelésével kapcsolatos kutatást végezett a hazai KKV szektorban 2023. első félévében, amelynek az eredményeit az alábbiakban foglaljuk össze.

Online kutatás eredmény - Ábra 1

A legtöbb cég még mindig papíron vagy Excel táblában kezeli a bejövő számlákat

A cégek többsége még mindig papíron vagy Excel táblázatban kezeli a bejövő számlákat. Ez cégmérettől, azon belül az alkalmazottak számától és a bejövő számlák mennyiségétől függően lehet elégséges. A fordulópontot 20 alkalmazott, illetve havi 100 bejövő számla felett látjuk.

A digitalizáció itt is érték

Legkevésbé elégedettek azok a felhasználók, akik még ma is papír alapon, vagy egy sima Excel táblában kezelik a beérkező számlakat. Megfigyelhető, hogy minél inkább testre szabott szoftvert használnak a megkérdezettek, annál elégedettebbek.

Online kutatás eredmény - Ábra 2
Online kutatás eredmény - Ábra 3

Az idő fontos tényező

A beérkező számlák kezelése hagyományos eszközökkel időigényes folyamat. Minél több segítséget nyújt ebben egy megoldás, annál jobban kedvelik a felhasználók.

A jövő a digitális folyamatoké

Számos probléma merül fel a bejövő számlák kezelésével kapcsolatban. Érdekes módon radikálisan eltérő problémákat emeltek ki a cégeken belül dolgozó pénzügyes kollégák és a könyvelőirodában dolgozó munkatársak.

Online kutatás eredmény - Ábra 4
DIA Blue Logo
Az Ön Virtuális Pénzügyi Asszisztense
ABT Hungária Tanácsadó Kft. Logo
ABT Hungária Tanácsadó Kft. - © Minden jog fenttartva. 2022-2023